Etiketler

14 Nisan 2013 Pazar

Emirgan Korusunda Lale Festivali




İstanbul'da Lale Zamanı
8. İstanbul Lale Festivali
01 - 30 Nisan 2013

Emirgan Korusu ve buradaki lale festivali hakkında bilmeniz gerekenler burada!
 Nisan ayında  bir hafta sonu keyifli bir gün geçirmek isteyenlere İstanbul’da bu yıl 8.düzenlenen,  270 farklı türde 2 milyon 500 bin lale dikilen Emirgan Korusunu görmelerini tavsiye ederim.

     2006 yılından itibaren her yıl Nisan ayında düzenlenen Lale Festivali’nin başlamasıyla birlikte rengarenk lalelerin donattığı   Emirgan Korusu içerisinde piknikalanlarının yanısıra Pembe Köşk, Sarı Köşk, ve Beyaz Köşk olmak üzere üç ayrı köşk yer almakta.

            Festival zamanı; benim gibi planlı biri için bile hafta sonu herşey kontrolünüz dışında gelişebilir. Telefonla aldığım bilgi de internette yazılanlar da gerçeği yansıtmıyordu. Öncelikle  kahvaltı servisi 9:00 da başlıyor ve 9:30da manzarası daha kıymetli Sarı köşkte yer bulmanız imkansız. Bu nedenle 8:30da gitmenizi tavsiye ediyorum. Kaldı ki aracınızı park etme açısından da erken gitmenizde fayda var. Üstelik 11:00’den sonra olağanüstü kalabalık ve sakince oturup ortamın keyfini çıkarmanıza engel oluyor. Hafta içi çok daha sakin olduğunu söyleyen Beltur görevlisi’ iki haftadır her hafta sonu İstanbul üstümüzden geçiyor ‘diyerek sanırım kalabalığın boyutunu anlatıyor.

            Kahvaltı için eğer sarı köşkte yer bulamazsanız; diğer köşkler de alternatifiniz. Eğer karnınızı doyurduysanız ve hatta canlı müzik eşliğinde üstüne keyif çayınızı ve kahvenizi de içtiyseniz, ardından  o muhteşem renk cümbüşünün keyfini çıkarabilir, tablo gibi lalelerin, ağaçların arasından güneş ışığında oynaşan denizin ve boğaz manzarasının tadına varabilirsiniz. Fotoğraf merakınız da varsa sizi harika bir gün bekliyor Emirgan Korusunda…

            Korunun köşk bahçeleri dışında kalan alanlarında pikniğe izin verilmiş ne yazık ki…Bu olumsuz yanına karşın bu alanların dışında çocuklar için gerçekten oldukça heyecan verici parklar ve oyun alanları mevcut.

            Yıldız parkından daha küçük bu alanda çiçeklerin ve doğanın keyfini çıkarmış ama doyamamışsanız Sarı Köşkün yanında yapılan çiçek ve soğan satışından da yararlanabilirsiniz.

            Özetle; Emirgan Korusuna mutlaka gidin ve festival zamanı gidecekseniz bence hafta içini tercih edin.Uygun değilseniz; hafta sonu erken saatte gitmenizde fayda var.Bunun dışında ben olsam kış mevsiminde kar yağarken gitmeyi de çok isterim.

            Bir de öneri; bu keyifli gezinin ardından arabanızı Emirganda bırakıp; birkaç dakikalık yürüyüşle Sarıyer sahilinden vapurla Kanlıcaya geçebilir,o muhteşem Kanlıca yoğurdunun tadına varıp geri dönebilir, güzel bir programı tamamlayabilirsiniz.       





ULAŞIM: Emirgan Korusu’na özel araçlarıyla gitmek isteyenler sahil yolundan geleceklerse Beşiktaş yönünden Emirgan’a geldiklerinde Sakıp Sabancı Caddesi’nde soldan tabelaların yönlendirmesiyle, İstinye tarafından gelecekler ise, İstinye Bayırına girmeyip Tormak Burnu’nu geçtikten sonra düz devam ettiklerinde      sağdaki   tabelalarla Emirgan Korusu girişine ulaşabilirler. 0 ile 2 saat arası için 5 lira olan otopark ücreti 2 ile 4 saat arası içinse 15 liradır.
        Toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak isteyenlerse
İstinye, Bahçeköy, Sarıyer yönünden 25E, 42T, 40T numaralı otobüslerle, Kabataş yönünden gelmek isteyenler 25E, 40T, 22RE numaralı otobüslerle, Mecidiyeköy yönünden gelmek isteyenler 29Ş numaralı otobüsle, Zincirlikuyu yönünden gelmek isteyense 40B numaralı otobüslerle ulaşabilir.

 
 

 

 







 








Emirgan Korusu Etkinlikleri
Etkinlik Süresi: 06-21 Nisan 2013
Etkinlik Saatleri: 11.00-20.00

Yerli Müzik Gruplarının Performansı
Ebru Sanatçılarının Performansı
Ressamların Performansı
Cam Üfleme Sanatı Performansı
"Lalelerin Dilinden" Sergisi
İSMEK Geleneksel Türk Sanatları'nda Lale Sergisi
İSMEK Lale Temalı Ürünler Satış Noktası
Lale Heykelleri Sergisi
İstanbul Lale Festivali Kronolojik Fotoğraf Sergisi
Canlı Lale Satış Noktası
Lale Fotoğraf Çekim Noktası

 

 

 

1 yorum:

  1. Beltur resmi web adresinden köşklerdeki kahvaltı ve yemek fiyatlarına ulaşabilirsiniz: http://www.beltur.com.tr/sari-kosk.asp

    YanıtlaSil

Yorum